Jsme česká nezávislá pojišťovací makléřská společnost

Jsme česká nezávislá pojišťovací makléřská společnost

S téměř 30letou tradicí, která poskytuje převážně služby v oblasti průmyslového a podnikatelského pojištění, risk managementu a financí. Jsme zkušený a spolehlivý partner s mezinárodním know-how, ale především velmi osobním přístupem ke klientovi.

PETRISK a.s. byla založena v roce 1995 panem Petrem Kmochem st., který měl již tehdy bohaté zkušenosti v oblasti pojišťovnictví, sahající až do roku 1976. Původním cílem společnosti bylo poskytovat kvalitní pojišťovací a finanční služby s důrazem na individuální přístup ke klientům a profesionální poradenství. V době svého vzniku se společnost zaměřovala především na pojištění retailových produktů a začínajících podnikatelů a jejich majetku, postupně však rozšířila své služby i na oblast pojištění průmyslu, mezinárodního pojištění a risk managementu.
Dnes je PETRISK a.s. uznávaným hráčem na trhu pojišťovacích makléřů v České republice, známá svou spolehlivostí a vysokou úrovní poskytovaných služeb. Společnost nadále udržuje svůj osobní přístup ke klientům a spolupracuje s renomovanými pojišťovnami, což jí umožňuje nabízet nejvýhodnější pojistné podmínky a komplexní řešení rizik. PETRISK se také pyšní certifikáty kvality podle norem ISO, což dokládá její závazek k neustálému zlepšování služeb a procesů.

30 let

na trhu

585 mil. Kč

pojištěno celkem

O nás | PETRiSK.cz
O nás | PETRiSK.cz
O nás | PETRiSK.cz

jsme certifikovaní

Management společnosti

Ing. Petr Kmoch

Ing. Petr Kmoch

Generální ředitel společnosti

Mgr. Eduard Bartek

Mgr. Eduard Bartek

Výkonný ředitel společnosti

Ing. Jana Tomanová

Ing. Jana Tomanová

Vedoucí oddělení pojištění majetku, odpovědnosti a risk managementu

Naděžda Zacpalová

Naděžda Zacpalová

Vedoucí oddělení backoffice

Ing. Michal Zeman

Ing. Michal Zeman

Vedoucí oddělení pojištění motorových vozidel

Jiří Netopilík

Jiří Netopilík

Vedoucí oddělení likvidace pojistných událostí

Certifikáty a členství

Garance kvality

Pojišťovací makléř roku 2023 - TOP 5

Pojišťovací makléř roku 2023 - TOP 5

Společnost PETRISK je držitelem certifikátu o udělení titulu "Pojišťovací makléř roku 2023 - TOP 5". Být mezi TOP 5 pojišťovacích makléřských společností je pro nás známka toho, že si naše společnost drží významné postavení na českém pojistném trhu

Pojišťovací makléř roku 2022 - 1. místo

Pojišťovací makléř roku 2022 - 1. místo

Společnost PETRISK je držitelem certifikátu o udělení titulu "Pojišťovací makléř roku 2022 - 1.místo". Tento titul je často uznáním výjimečných schopností, profesionality a úspěchů v oboru

Certifikát systému zajišťování kvality v organizaci

Certifikát systému zajišťování kvality v organizaci

Společnost PETRISK je držitelem certifikátu v oblasti systému managementu kvality (QMS) dle ISO 9001:2015 již od roku 2011

Certifikát managementu systému ochrany informací

Certifikát managementu systému ochrany informací

Společnost PETRISK je držitelem certifikátu v oblasti systému managementu bezpečnosti informací dle ISO 27001:2013 od roku 2018

Osvědčení o členství v Asociaci českých pojišťovacích makléřů

Osvědčení o členství v Asociaci českých pojišťovacích makléřů

Společnost PETRISK je členem AČPM. Členství v AČPM nám poskytuje odbornou podporu a poradenství. Navíc zvyšuje naši prestiž a důvěryhodnost u klientů, kteří toto členství vnímají jako symbol profesionality, kvality služeb a etického chování

Historie společnosti

Jsme na trhu již 30 let

  • 1995

    Vznik společnosti PETRiSK

    PETRISK a.s. je založena v roce 1995 panem Petrem Kmochem st. Původní cíl společnosti je poskytování kvalitní pojišťovací a finanční služby s důrazem na individuální přístup ke klientům, a to převážně v oblasti pojištění retailových produktů a začínajících podnikatelů.

  • 1999

    Členství v komoře pojišťovacích makléřů - KOPM

    V roce 1999 vstupujeme do Komory pojišťovacích makléřů (KOPM). Tímto krokem posilujeme naše postavení na českém pojistném trhu.

  • 2005

    Členství v Asociaci českých pojišťovacích makléřů - APČM

    V roce 2005 se stáváme součástí Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM), které nám přineslo několik výhod a závazků k profesnímu růstu a etickému chování, což výrazně přispívá k úspěchu a reputaci naší společnosti.

  • 2007

    Certifikace ISO 9001:2008

    Certifikace ISO 9001:2008 je mezinárodně uznávaná norma pro systém managementu kvality. Pro naši společnost se jedná o závazek k poskytování kvality našich služeb a neustálému zlepšování procesů a systému řízení, což zvyšuje i naší efektivitu.

  • 2014

    TOP 15 největších pojišťovacích makléřů v ČR

    Patřit mezi TOP 15 pojišťovacích makléřů v ČR, co se týče tržeb, je známkou úspěšného tažení PETRISKu, známkou kvality a hlavně důvěry našich klientů.

  • 2016

    Certifikace ISO 9001:2015

    V roce 2016 v naší společnosti proběhl recertifikační audit na novou normu ISO 9001:2015 pro systém managementu kvality.

  • 2018

    Pojišťovací makléř roku 2017 - 3. místo

    Umístění na 3. místě v prestižní anketě "Pojišťovací makléř roku 2017" pro nás představuje významný krok vpřed a posun mezi přední makléřské společnosti na českém pojistném trhu. Všem hlasujícím partnerům z řad pojišťoven děkujeme.

    Certifikace ISO/IEC 27001:2014

    Certifikace ISO/IEC 27001:2014 potvrzuje, že organizace splňuje mezinárodně uznávané standardy pro řízení informační bezpečnosti.

  • 2019

    Založení STAR INSURANCE GROUP, s.r.o.

    Petr Kmoch vymýšlí projekt a název STAR INSURANCE GROUP a společnost PETRISK se stává jedním ze zakládajících členů tohoto uskupení pojišťovacích makléřů.

  • 2022

    Pojišťovací makléř roku 2021 - 4. místo

    Pokračování našeho úspěšného tažení ve světě makléřského obchodu a zopakování pozice v TOP 5 makléřských firem ČR. Děkujeme všem za hlasy a podporu společnosti PETRISK.

  • 2023

    Pojišťovací makléř roku 2022 - 1. místo

    Neuvěřitelná euforie, zároveň obrovská pokora, ale i závazek do budoucna dělat naší práci minimálně na stejně kvalitní úrovni jako doposud. Jsme velmi hrdi na českého pojišťovacího „Oskara“ a všem partnerům, klientům a spolupracovníkům za toto ocenění děkujeme.

    STAR INSURANCE GROUP, s.r.o. přesáhla objem spravovaného pojistného ve výši 3 mld. Kč

    V rekordně krátkém čase se stala společnost STAR INSURANCE GROUP, s.r.o. stabilní a silnou skupinou makléřského oboru v ČR. Přestože velmi pečlivě vybíráme naše spolupracující partnery v našem networku, každým rokem přibíráme několik nových členů, kteří se chtějí stát součástí skupiny normálních a fajn lidí, jenž mají i jiné priority než jen čísla.

  • 2024

    Pojišťovací makléř roku 2023 – TOP 5

    Změna pravidel hlasování v anketě "Pojišťovací makléř roku 2023" způsobilo trochu netradiční vyhodnocení nejlepších 5 makléřských společností v ČR, ale i přesto si jako jediní můžeme nárokovat, s trochou nadsázky, titul obhájců makléře roku 😊.
    Děkujeme všem lidem napříč pojišťovnami, za jejich hlasy a těšíme se na další vzájemnou spolupráci, vzájemný rozvoj a také kultivaci pojistného trhu v ČR.

Testimoniály

Co o nás říkají naši klienti

Ing. Jaroslav Stůj

Společnost JetBee Czech s.r.o. se zaměřuje na tuzemskou a zahraniční obchodní leteckou dopravu a správu a údržbu letadel. Spolupracujeme s nimi od roku 2017.


„Naše činnost vyžaduje občas rychlé a nestandardní řešení v oblasti letectví, což náš partner vnímá a v každé situaci hledá nejoptimálnější řešení, a to jak na domácím trhu, tak i na zahraničních trzích. Je to přesně to, co od svého makléře očekáváme.“

  • Ing. Jaroslav Stůj
  • Jednatel společnosti
Peter Čakan

Společnosti Hoffmann a Žižák spol. s.r.o., který je autorizovaným prodejcem automobilů značky Mercedes pomáháme více než 12 let.


„Se společností PETRISK spolupracujeme více jak 12 let. PETRISK je pro nás spolehlivý partner při zajišťování našich požadavků, a to jak v pojištění majetku a odpovědnosti, tak i v oblasti pojištění vozidel, kde jsme v každodenním kontaktu.“

  • Peter Čakan
  • Jednatel společnosti
Ing. Andrea Jiráková

Společnost CHARVÁT Group s.r.o., spolu s dalšími společnostmi skupiny CHARVÁT Group, zaujímá rozhodující podíl ve výrobě a prodeji hydraulických komponentů v regionu střední Evropy.


„Se společnostní PETRISK jsme navázali spolupráci v roce 2009, tehdy ještě jakožto spol. CTS Servis. Během let došlo ke vzniku skupiny CHARVÁT Group, která se postupně rozšiřovala o další společnosti a obory. PETRISK nám vždy odborně provedl analýzy rozsahu pojištění přebíraných společností a následně doporučil nově koncipovaný pojistný program.“

  • Ing. Andrea Jiráková
  • CHARVÁT CTS – finanční ředitelka/CFO
Jsme zakladajícím členem skupiny 
Star Insurance Group

Jsme zakladajícím členem skupiny 
Star Insurance Group

Unikátní skupina pojišťovacích makléřů, která chce věci dělat jinak, než tomu je v oboru zvykem. STAR INSURANCE GROUP je ryze česká značka, vlastněna makléřskými společnostmi, které fungují v oboru již téměř 30 let.

Tato skupina na sebe váže další nezávislé obchodní partnery, kteří se v zájmu rozvoje svých obchodních příležitostí dobrovolně hlásí ke vzájemné spolupráci, na jejímž základě mohou využívat zesílenou obchodní pozici na pojistném trhu a značku společnosti STAR INSURANCE GROUP.

3.

největší skupina na trhu

stabilita

Zesílená obchodní pozice při jednání s pojistiteli

zvýhodnění

Zvýhodněné podmínky odměňování

ochrana

Ochrana před konkurencí

celosvětová

působnost

know-how

zkušených profesionálů

Více informací

Přejete si stát se členem? Kontaktujte nás.


Zjistěte o nás co nejvíce